Chcesz pisać na forum – zaloguj się! Zaloguj
Wpisz słowo kluczowe:


 






Użytkowanie znaków specjalnych:
*    zastępuje dowolną ilość znaków
%    Zastępuje dokładnie jeden znak

dieta przy anemii i podwyższonym poziomie cukru

UżytkownikWpis

12:53
1 marca 2013


agadz25

1

Witam,

Jestem obecnie w 22 tc. długo wyczekiwanej ciąży. Od początku mam anemię, poziom hemoglobiny ostatnio 10,7 g/dl  przy normie od 12 g/dl  a teraz doszedł podwyższony cukier na czczo 85 mg/gl ale po obciążeniu 50 g. glukozy już 155,5 mg/dl. Lekarz zlecił jeszcze jedno badanie z obciążeniem po 75 g. ale do tej pory mam stosować dietę cukrzycową.  Jak mam się odżywiać aby poprawić te wyniki i czego unikać. Do tej pory aby poprawić poziom żelaza stosowałam sok z buraków ale nie wiem czy nie będę musiała go odstawić z uwagi na cukier. Zaznaczę że przyjmuję preparaty z żelazem. Co mogę jeść oby podnieść poziom żelaza ale nie podwyższyć powziomu cukru. Dodam jeszcze że jestem uczulona na jajko kurze, mleko krowie, przenicę i żyto.

Dziękuję i pozdrawiam Agnieszka

15:32
6 marca 2013


Dietetyk Monika Frank

2

Witam serdecznie, 

Pani Agnieszko, sytuacja Pani wymaga indywidaulnej konsultacji w dietetykiem, 

jest potrzeba zbilansowania jadłospisu dla Pani indywidualnie.

nie mam możliwości przygotowania Pani zaleceń tylko na podstawie informacji przekazanych w tej wiadomości.

Proszę zgłosić się do najbliższego gabinetu dietetycznego lub skontaktować ze mną mailowo:

monika.frank@instytut-mikroekologii.pl

pozdrawiam, 

Monika Frank



 

Możliwość komentowania jest wyłączona.